Hvis du skal lave en tilbygning til dit hus, indrette 1. sal eller ændre anvendelse af f.eks. en garage til beboelse, kræver det at du søger kommunen om byggetilladelse. Du skal have byggetilladelsen, før du må påbegynde byggearbejdet. Før du kan søge om byggetilladelse, skal der udarbejdes tegninger og den nødvendige dokumentation for at kommunen kan behandle din ansøgning.

Jeg ser det som min fornemste opgave at forsøge at realisere dine ønsker og kommer derfor meget gerne ud og tager en snak med dig om dine planer. Det er muligt, at der allerede er opført bygninger, som ikke er godkendt af kommunen. Der skal så søges om lovliggørelse (byggetilladelse). Det klarer vi naturligvis i samme forbindelse.

Ansøgning skal fremsendes digitalt til kommunen via Byg & Miljø.  Byg & Miljø er et digitalt ansøgningsprogram der er gældende for hele Danmark. Det er den eneste mulighed for at fremsende ansøgning til kommunen. Det er også her tegninger og dokumentation skal vedhæftes.

Kommunerne foretager ikke teknisk byggesagsbehandling. De kontrollere derfor ikke om der er isolering nok i konstruktionen, om spær eller bjælker er kraftige nok, om der er flugtveje eller redningsåbninger for at give nogle eksempler. Det er ejerens ansvar, at bygningerne overholder de gældende regler.

Det er din sikkerhed det gælder og derfor er det vigtigt at kontakte en rådgiver, hvis ikke du selv kender reglerne.

Tegninger og dokumentation der ofte er nødvendig til en ansøgning:

  • Situationsplan, tegning over grunden med alle bygninger indtegnet.
  • Plantegninger, over bygningens indretning og anvendelse, med nødvendig målsætning.
  • Facadetegninger eller billeder.
  • Snittegning.
  • Teknisk dokumentation (f.eks. beregninger på isolering, eller redegørelse for brand).
  • Hvis byggeretten (bygningsreglements bestemmelser) ikke overholdes bør der beskrives hvorfor dette ikke er muligt, og begrundes hvorfor byggeriet bør godkendes.
  • Hvis ansøgningen kræver dispensation fra en lokalplan eller landzonetilladelse, skal der ligeledes begrundes hvorfor der ønskes en dispensation.

Du kan finde mere info om pris vedrørende byggetilladelse eller lovliggørelse på siden her.